Pi Network Nedir?

 

Pi Network Nedir?Pi Coin Nedir? Pi Coin ve Diğer Kripto Paraların Farkları Nelerdir? Pi Network'e Nasıl Kayıt Olunur? Güvenlik Çemberi Nedir? Pi Borsalarda Ne Zaman Listenecek? Pi Coin Fiyatı Nedir? Pi Coin Madenciliği Nasıl Yapılır? Pi Network'e Nasıl Kayıt Olunur? Prensipnokta Uyarısı Nedir?


Pi Network Nedir?

Pi Network, üyelerin mal ve hizmet satın almak için doğrudan Pi harcayabilecekleri bir eşler arası pazardır.

Pi Coin Nedir?

Pi Coin,2019 yılının son çeyreğinde Stanford üniversitesinde bulunan üç girişimci tarafından kullanıma sunulmuş, yeni nesil dijital bir kripto para birimidir.Stellar platformu temel alınarak ortaya çıkarılan Pi ,gelişim süresincede Stellar platformunun madencilik işlemine izin vermemesine rağmen yaptıkları güncellemeler ile madencilik işlemini simüle ederek kişilerin yetenek ve liyakatine bağlı olan bir paylaşım modeli olmasını sağlamıştır.

Pi Coin ve Diğer Kripto Paraların Farkları Nelerdir?

Günümüzde piyasada bulunan kripto paralar,grafik kartları ile kazım işlemi yapılmakta ve aşırı derecede elektrik harcanmakta.Pi Coin ise farklı olarak Pi Network ağına girdikten sonra internet ve elektriğe ihtiyaç duyulmadan kazım işlemi yapabilmenizi sağlıyor.Mobil uygulama üzerinden yapılan bu kazım işlemini bir kez başlattıktan sonra telefonunuzu kapatsanız bile Pi Network kazım işlemine devam ediyor.Yani yapmanız gereken tek şey telefonunuza Pi Netwrok uygulaması indirip günde bir kez tıklamanızdır .Pi ve diğer kripto paraların en büyük farkı işleyişi olmasıdır.En büyük avantajı ise telefon ile kazım işlemi yapabilmenizdir.

Pi Network'e Nasıl Kayıt Olunur?

Pi Network ağına katılıp kazım yapabilmeniz için öncelikle mobil uygulamayı ilgili mağazalardan indirmeniz ve bir arkadaşınızın referans koduyla kayıt olmanız gerekmektedir.

Uygulamayı indirip üye olduktan sonra size her 24 saatte bir bildirim gelecek ve uygulama içerisinde yer alan şimşek simgesine tıklayarak kazım işlemini başlatabileceksiniz .Siz kazım işlemine başladıktan sonra hem referansı ile üye olduğunuz kişi hem de daha sonra sizin referansınızla üye olan kişilerle birlikte bir çember kuracak ve kazma hızınız %25 oranında artacaktır. Kazım işlemini başlattıktan sonra ister interneti ister telefonunuzu kapatın bu işlem kendiliğinden devam edecektir.

Güvenlik Çemberi Nedir?

Pi Network uygulamasını kurduktan sonra 3 kere 24 saatlik kazım işlemini tamamladıktan sonra sistem sizi katkıcı rolüne yükseltir ve bir güvenlik çemberi oluşturabilmenizi sağlar.

Güvenlik çemberine davet ettiğiniz kişiler eklenir ve maksimum 5 kişiden faydalanabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu güvenlik çemberi sayesinde kazım hızınız artar ve daha çok Pi kazanırsınız.

Ayrıca güvenlik çemberinde Pi kazanmak için referansınız ile üye olan kişilerle aynı zamanda kazım yapmak zorundasınız. Sizin kazım işleminiz devam ederken referanslarınızın işlemi biterse Pi kazanamazsınız.

Pi Borsalarda Ne Zaman Listenecek?

Pi'nin kripto para borsalarında listelenebilmesi için öncelikle kendi ana blok zincirine (Mainnet) geçmesi gerekiyor. Ayrıca sistemin tüm fonksiyonlarının da kopya bir blok zinciri ile test edilmesi de gerekiyor. Tüm bu testlerden sonra Pi'nin hatasız ve müdahale edilemeyecek bir şekilde çalıştığı kanıtlanırsa ana blok zincir olan Mainnet'e geçebilir. Tüm bu işlemlerden sonra ise kripto para borsaları Pi'yi listeleyebilir. Şuan Pi Coin'in ne zaman borsalara gireceği hakkında bir bilgi bulunmamaktadır.

Pi Coin Fiyatı Nedir?

Pi Coin şu anda mevcut bir değeri yoktur.

Pi Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Telefonunuza Pi Netwrok uygulaması indirip,referans kodu ile kayıt olup, günde bir kez tıklamanızdır .Pi Coin kazımı yapmaya başlaya bilirsiniz artık.



Prensipnokta Uyarısı Nedir?

Bitcoin veya Ethereum madenciliği! Devasa güçlü bir makineler birliği. Peta Hash'ler, Tera Hash'ler birbiriyle çarpışıyor. Ama gel gelelim ki Pi'de böyle bir durum söz konusu dahi değil. Madencilik ve blok zinciri teknolojisi için belirli bir gücün üretilmesi gerekir. Güç yoksa madencilik olmaz, madencilik olmazsa blok zinciri olmaz! Blok zinciri de yoksa zaten ondan kripto para hiç olmaz. Blok zincirinin ana halkasının da "güç" olduğunu tekrar hatırlarsak, akıllı telefonlarda kullanılan Pi'nin aslında madencilik yapmadığı rahatlıkla görülebilir.Gelecekte Pi Coin'nin kripto para olamayacağını bilemeyebiliriz.

.