Html Giriş

HTML GİRİŞ

    Açılımı ( Hypertext Markup Language ) olan html bir işaretleme dilidir. Web site oluşturmak için kullanılan metin işaretleme dilidir . Güncel sürümü HTML5'dir . Dosya uzantısı .html veya .htm olarak kullanılabilir . Web tasarımı yapmamızı kolaylaştıran HTML  dili , yazılımların ve kütüphanelerin gelişmesiyle masaüstü,tarayıcı eklenti ,telefon yazılımlarında görseli oluşturmak için kullanılabilen bir dil olma yolunda ilerliyor. HTML dili ile ilgili birden fazla elimizde kaynak bulunmaktadır . Hem yabancı hemde türkçe az kaynak olması ,bazısının tamamıyla anlatmaktan uzak kaldığı bu kaynakların bütününü birleştirerek detaylı anlatım yapmayı hedefliyoruz. HTML ile ilgili video ve kaynaklarını , yan menüden kaynakçalar kısmından veya makalenin alt kısmındanda ulaşabilirsiniz.

HTML5 nedir ?

HTML5 Temel Giriş


HTML etiketlerle çalışmaktadır.Bu etiketlerin açılıp ve kapanması gerekmektedir. HTML temel yazım kuralları makalemizi okumanızı tavsiye ederiz. Örnek verelim:

Html Etiket Yapısı


Etiket yazılan kısmına HTML'de kullanılan etiketler yazılarak Web sitemizi şekillendirmeye başlayabiliriz. Genel etiketleri tablo biçiminde ne işe yaradığını ve nasıl yazımı olduğunu tabloda gösterimi alt tabloda vereceğim sakın ezberlemeyi çünkü yazılımda gelişmek ne kadar proje yaptığınıza bağlıdır.


html      html tüm etiketler arasına yazılır                              <html> </html>

head     web sitemizin görünmeyen kısmını oluşturur    <head> </head>

body     web sitemizin görünen kısmını oluşturur             <body> </body>

title  head kısmının arasına yazılır ve tarayıcının sekme kısmındaki başlıktır <title></title>

p             paragraf etiketidir, gerekli metinleri arasına yazılır <p></p>

h1-h6 başlık etiketleri 1-6 kadar sayılar ile belirtilir 1 büyük 6 en küçük başlık  <h1></h1>

Temel html bilgi tablosu 


HTML DÖKÜMAN YAPISI


website.html dosyası;

 

Html Temel Döküman


Kolay bir yapısı vardır. Etiketler iç içe yazılır.Eğer ki HTML işaretleme dilinde temel yazım kurallarına dikkat etmemiz gerekmektedir. HTML temel yazım kurallar makalemizi okumanızı tavsiye ederiz

HTML işaretleme diline temel girişimizi yaptık. Temel Etiketleri ve HTML döküman yapısını sizinle paylaştık. Bir sonraki makalemizde HTML'in nasıl kaydedileceğini değineceğim. 

.