Özgüven Nedir? Özgüven Nasıl Yazılır ? Özgüven Nasıl Artırılır ?

Özgüven Nedir ? Özgüven Nasıl Yazılır ? Özgüven Nasıl Artırılır ?

 

Özgüven Nedir ?

 Özgüven, bireyin kendisine olan olumlu düşünceleri,iyi davranışları sonucu            ,bireyin kendine güvenerek iyi hissetme haline denir.

Özgüven Nasıl Yazılır ?

  Özgüven sözcüğü , kafamızı karıştıran bir sözcük sebebi ise arama                     motorlarındaki bitişik önerilmesi sonuç itibari ile bu öneriye göre kişinin             yazmak     istediği metinlerde bitişik yazabiliyor . Bitişik yazımı yanlıştır , TDK'ya göre        ayrı yazılması esasdır. Yani Öz Güven şeklinde yazılmalıdır.

Prensip Nokta


Özgüven Nasıl Artırılır ?

Özgüveni artırmanın çeşitli yolları vardı.Bunlardan baskın kullanılanları sizinle paylaşacağım.

1- Kendini Bilme

Kendinin hangi alanlarda başarılı olduğunu bildiği takdirde önünde durabilecek hiç bir engel yoktur. Kitap okumayı sevdiğini varsayalım , bu eylemin sonucunda kazandığın kazanımlar , yeteneklerinde gelişmeler meydana geliyor ve akademide başarıya ulaşabilirsin. Siyasetçiler her zaman başkalarını yönetebileceklerini düşünürler ve başarırlar kendindeki yeteneğin haberindedirler. Yeteneğiniz yok ise çeşitli kaynakları kullanarak sahip olunabilir.

2- Hedeflerini yaz ve hedefini hiç kimseyle paylaşma

Bu madde yıldızlı bir madde , bir insan başarınca taktirleri alır. Peki önceden birine söylediğimiz takdirde önceden tebrik edilmek sizi başarıya götürmez belkide paylaştığınız kişi engel oluşturabilir . Bu konuda dikkatli olun önem sırası dikkat edilmesi gerekmektedir. Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorsunuz ama nereden başlayacağınızı bilmiyormusunuz ?  Bölüm belli sınav belli sadece üniversite belli değil belki belirlerseniz ne kadar çalışacağınızı hangi konulara ağırlık vereceğinizi hatta öğretim kaynaklarına ulaşarak önceden kendinizi geliştirebilirsiniz.

3- Ekonomide Bağımsız Ol!!

Her açıdan size bağımsızlığı ve karakterinize gelişim yolunu açacaktır. Böylelikle diğer alanlarda başarıya ulaşmanız mümkündür. Kimseye bağlı değil ve emir almanıza gerek yok ve tek hareket edebilirsiniz buda size proaktif olmayı sunuyor. Hiç kimse size bunları sunamaz, sizin dışınızda.

4- Çevrenizi Değiştirin

Çevrenizi , yapmak istediğiniz hedefinize göre şekillendirin. Bilimle uğraşacaksanız meraklı, okuyan,deney yapan , araştıran kimselerle arkadaş olmanız sizi bir adım ileri çıkarır . Sakın unutmayın bazen hayatta yardımınıza koşabilecek insanlarda seçmeyi unutmayın.

5- Hayal Edin

Hayal , hayalin içinde yaşayarak insanoğlu üretemediği , tasarlayamadığı,icat edemediği nice şeyler var belki birini siz bulacaksınız . Şirket Kurmak,Yatırımcı Olmak, Profesör olmak , Mucitçi olmak hayal ettikleriniz sizleri hayatınızda göremiyeceğiniz yerlere götürecektir. Sakın korkmayın hayal etmekten. Yaşlandıkça hayal etmekten korkar insan siz korkmayın!!

6- Kütüphanenizi büyütün

Akılınızın içindeki bir kütüphaneden bahsedeceğim ne kadar literatür araştırırsanız beyninizin nasıl değiştiğinin farkına varacaksınız , düşünceleriniz, insanlara bakışlarınız, parktan bir anda durup ben ne yapıyorum, ben kimim sorularını sorup çevreye farklı bakıyorsanız siz zihninin sınırını genişletmişiniz demektir.Çok fazla kitap okuyarak hayatınızı şekillendirin, hayal gücünüzü geliştirin, fikirler üretin.

.