Konfor Alanından Nasıl Çıkılır - Kişisel Gelişim

 Konfor Alanında Kişisel Çöküş

    Makalemizde konfor alanı nedir ? Konfor alanından nasıl çıkabiliriz ? Konfor alanını kullanarak kendimizi geliştirebileceğimiz ortamı nasıl oluştururuz ? Konfor alanı bize ne katar ? Konfor alanı çıkmak stresin ana kaynağı olabilir mi ? Konfor alanı ile ilgili bir hikaye .Konfor alanında çıkmak kendimizi geliştirmek için gereklimidir ? Sorularına cevap vereceğiz iyi okumalar.


1.Bölüm - Konfor Alanı Nedir ?

    Konfor alanı anlamı kişiden ve kaynaklarda tanımı değişim gösterebilir . Genel olarak kullanılan tanımına değiniyim. Konfor alanı her şeyin yolunda olduğu , risk almaktan kaçındığı , rahatlığın bireyin tüm hücrelerine yayıldığı alana konfor alanı olarak tanım yapabiliriz.

2.Bölüm - Konfor Alanından Nasıl Çıkabiliriz ?

    Konfor alanı sahip iken veya sahip değil ikende kendisini geliştirebilir veya geliştirmek için kullanabilir . Temel olarak kişinin tamamen konfor alanını nasıl tanımladığına göre değişir. Konfor Alanında Çıkmak için ortamınızı yani akvaryumumuzu değiştirmemiz gerekmektedir.Bir balığın akvaryuma bıraktığımızda , akvaryumun görüntüsüne bakmak yerine onun  temel ihtiyaçlarını giderebildiği ortamın olması onun konfor alanıdır. Eğer ki akvaryumda oksijen tükenmeye başladığında ortamını değiştirmek isteyecek ve yeni ortam oluşturuncaya kadar stresli bir vakit geçirecek.  Akılda bir görüntü oluşturmak için bu örneği paylaşmak istedim.

Konfor Alanında Nasıl Çıkılır - Kişisel Gelişim

İnsanlara birden fazla görev verildiğinde konfor alanında olsa dahi , işin yetiştirilmesi gereken süre zarfında insanlar konfor alanından ister istemez itici güç ile çıkmak zorunda . Görevin zorluğu, yetiştirilmesi gereken süre ve görevi oluşturanın otoritesi önemli etkenlerdendir. Konfor alanından çıkmanın bir çok yolu var . 

Bunlur ;

    1- Güçlü Görev ;

        Güçlü görev, adından da anlaşılabileceği üzere ,görev topluluğu oluşturarak kendimizi konfor alanından çıkarabiliriz ama unutmamak gerekebilir eğer ki sürekli yapılacak bir alışkanlığı temel alıyorsa görev topluluğu sadece konfor alanı oluşturabilir. Konfor alanından çıkmadan da kendimizi geliştirebileceğimizi gösteren bir madde . Görevlere uymak için hayata bakış açınız farklı olması gerekmektedir. Her şeye ulaşılabilen biri görevleri yapmakta zorlanabilir .

    2- Ortam Değişikliği ;

        Kendini geliştirmenin zorlu  bir yolu , bu madde çok zorlayıcı olabilir. Düşünelim yabancı bir yere gideceğiz yaşayacağımız duygulardan biri korkudur. Ortam nasıl bir yer , yeni yerde tanışacağım arkadaşların düşünce yapısı ne? çok büyük sorunlar karşımıza çıkıyor. Sakın korkmayın her çevre değiştirdiğimizde bu duygularımız hakim olur ve çevremizi genişletebiliriz. Önemli olan düşünce yapımızı temel alan bir madde , insan davranışlarını gözlemleyebilir , dil öğrenebilir, sosyal olmayı tamamıyla öğrenebilir, kültürleri öğrenebilir , düşünce yapını tamamıyla değiştirebilirsiniz.


" İlim Çin'de bile olsa gidiniz." Hz. Muhammed


 3- Bakış Açısı ;

    Hayatı kendinizi geliştirmek için yaşadığınızı düşünüyorsanız emin olun ki konfor alanından çıkabilirsiniz. Sorumluluk alarak veya sorunları çözmeye çabalamak seni konfor alanından çıkarır , girişimciler , öğretmenler , mühendislik dalları her daim konfor alanından çıkma mecburiyetinde kalabilir.

4- Hedef ;

    Gelecekte benim olmak istediğin yer neresi sorusunu sormamız gerekmektedir. Yazılım şirketi kurmak , öğretim kurumu kurmak , vakıf veya dernek kurmak. Aklımızda daha fazla hedef oluşturabiliriz . Konfor alanı sahip değilken veya sahip iken  bu faaliyetleri yapmak için konfor alanından çıkmamız gerekli olabilir. Gece gündüzünü vererek hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Bu madde konfor alanında olsanız veya olmasanız kendinizi geliştirmek için güzel bir madde.

3- Konfor alanını kullanarak kendimizi geliştirebileceğimiz ortamı nasıl oluştururuz ?

    Alışkanlıklarımız geleceğimizi belirliyor. Konfor alanında etkili bir biçimde kullanmak istiyorsan hemen iyi bir alışkanlık edinmelisin. Kitap okumak , bir insana ne kazandırabileceğinin  haddi hesabı yok. Tarih okursun hayatını ona göre şekillendirirsin . Mantık ilmini öğrenirsin doğru karar vermeye çalışırsın . Zaman yönetimi önemli bir şey güçlü görev oluşturmak için gerekli bir alet. Konfor alanını görevler ile şekillendirirebilirsin dil öğrenebilir , ilim öğrenebilir , çevreni genişletebilir, para kazanabilir , mesleğinde kendini geliştirebilirsin . Ancak en büyük koşullarından biri önceden konfor alanından çıkmış tecrübe etmeniz gerekebilir , bazı kimselere gerekli olmayabilir.

4- Konfor alanı bize ne katar ?

    Rahat bir hayat , sorun ve stresin olmadığı bir hayat kim istemez ki , konfor alanı oluşturmak artık çok zor hal almaya başladı. Ekonomik sorunlar her aileyi kötü etkilemiştir. Harcamaların artması . Finans okur yazarlığının eksik olması. Eğitim almış kişilerin azlığı . Bakış açımız günlük yaşamak uygun olmayabilir. Herkes konfor alanı oluşturabilir sadece aklımızı kullanmak yeterli olabilir. Konfor alanı hayatın tadını çıkarmak , tatil yapmak , kendine vakit ayırmana yardımcı olur

5-  Konfor alanı çıkmak stresin ana kaynağı olabilir mi ?

    Kesinlikle , en yakın örnekten düşünelim öğrencisiniz ve kiranızı vaktinde yetiştiremediniz . Bu örneği yazarken bile strese giriyorum. Çok sıkıntı oluşturabilir hem ruhsal hemde mental sağlığımızı kısa süreliğine rahatsız edebilir . Akılcı olarak konfor alanından çıkılması gerekli , iş kuracaksanız mesela size bir katkısı olmayan bir faaliyetle uğraşmanız hayatınızı , sağlığınızı kötü etkileyebilir.


7- Konfor alanında çıkmak kendimizi geliştirmek için gerekli midir ?

    Kişiden kişiye farklılık gerekebilir . Bazısına gerekmeyebilir bazısına ise gereklidir.İki öğrenci düşünün birisi korkuyla çalışıyor diğeri sebepsiz çalışıyor . O yüzden kişinin kendisini iyi tanıması gerekmektedir. Kendini tanımıyor ise yanlış adım atabilir.



.