Abant Gölü

Abant Gölü

Bolu'nun 34km güneybatısında , çamlık tepelerle çevrili güzel bir göldür. Yüz ölçümü 1.28km.2'dir . Batı karadeniz Dağları içinde Bolu ,Düzce,Mudurnu arasında uzanan Abant Dağları'nın kuzeybatıvkesimindedir. Denizden yüksekliği 1.298m'dir. Suyu tatlı , durudur. Göl suları aynı adı taşıyan küçük bir dere vasıtasıyla Bolu çayına boşalır. Göl en yeni araştırmalara göre Abant suyu vadisindenbmeydanabgelmiş bir doğal baraj(set) gölüdür. Çevresindeki tepelerin çam , köknar ağaçlarının suya vuran gölgelerini birbayna gibi yansıtır. O kadar ki, 20-25 metre su dibidendi taşlar bile kolaylıkla görülebilir.

Göl de, çevresi de eşi az bulunur güzellikte olduğu için , o dolayların , hatta İstanbul'un , Ankara'nın sayılı yazlık dinlenme yerlerinden biri haline gelmiştir.Çamlar arasında , turistik oteller yapılmıştır. Gölün kıyısıcboyunca 7600m uzunluğunda bir gezinti yolu vardır. Kıyıda , ya da çevredeki ormanların içinde yazın su sporları yapılmasına  elverişliysede , kışın buz tutar. 

Abant Gölü Bolu Özel İdaresi'ne bağlıdır. Bolu'dan Abant'a sürekli otobüs seferleri yapılır. Abant , Ankara, İstanbul yolunu iki yanı ormanlık , 23 km uzunluğunda bir yolla bağlıdır. Abant Gölü ile çevresinin iç turizmimize önemli bir yeri vardır.

Güncellemeler
10/2/2024 Makale Yayınlanma Tarihi

Yayın kodu : #000000000000005
.